Nech s každým dúškom pookreje telo aj duša

Či je treskúca zima, alebo letná poludňajšia páľava, mať poruke osvieženie v primeranej teplote je vždy veľmi vítané. Termosky sú vďaka svojim skvelým izolačným vlastnostiam a modernému dizajnu partnermi na športovanie, dlhšie alebo kratšie túry, ale tiež na vychádzky s deťmi či na nekonečné cesty autom. V zime pomôžu zohriať a v lete, naopak, osviežiť. A kto miluje tie vzácne chvíle doma, keď netreba nič robiť, iste ocení šálku skvelého čaju či kávy servírovanú v moderných čajníkoch. Nuž, takéto pozvania sa neodmietajú.

Nie je termoska ako termoska

Už dávno nie sú len povinnou výbavou drevorubačov či ľudí pracujúcich v extrémnych podmienkach a mimo bežnej civilizácie. Moderná termoska sa stala súčasťou života každej rodiny a jej dizajn veru vôbec nie je na hanbu. Aby však nápoj v jej útrobách mal požadovanú teplotu dostatočne dlho a bola tiež dostatočne odolná, je nutné dať si pri výbere termosky poriadne záležať. Sklenené vnútro termosiek brazílskeho výrobcu Tramontina odolá aj teplote tekutiny 70 °C.

kvalitné-termosky-značky-tramontina-otelo-sk

Vďaka kvalitnému obalu z polypropylénu dokáže udržať primeranú teplotu až po dobu 12 hodín. Prísun teplých tekutín je tak možný aj počas celodenného výletu, čo vôbec nie je zlé! No okrem úžitkových vlastností v prípade termosiek oceníte aj ich skvelý dizajn a pohodlné pitie vďaka ergonomickému náustku. Samozrejmosti, s ktorými sa však každá termoska nemôže pochváliť.

Urobte aj z pitia čaju spoločenskú udalosť!

Sklenené čajníky na kávu alebo čaj, či dokonca French press, sú celkom iný level elegancie a pôžitkárstva. Čistý dizajn priezračného skleneného obalu a doplnky z nerezovej ocele vyniknú na každom stole a pri každej príležitosti a v ich podaní bude chutiť výnimočne aj ten najobyčajnejší čaj. Tie najkvalitnejšie sú vyrobené z borosilikátového skla a nerezového sitka a vyznačujú sa vysokou tepelnou odolnosťou.

french-press-0,42l-tramontina-na-kávu-a-čaj-otelo-sk

Čaj v nich uvaríte tak na plynovom sporáku, ako aj na sklokeramickej či elektrickej varnej doske. Okrem indukcie je teda použiteľný na každý typ ohrevu. Nie je pochýb o tom, že sklo je veľmi hygienický materiál a je vhodný tak na prípravu pokrmov, ako aj na ich servírovanie. Veď predsa jeme aj očami, tak prečo si nedopriať kúsok elegancie aj pri chvíľach oddychu či posedení s priateľmi? Sklenená čajová kanvica od Tramontiny sa na vašom stole bude zaručene skvelo vynímať.

Čaj a káva jednoducho patria do života súčasného človeka. Veľakrát však viac ako ich chuť vnímame tú atmosféru, ktorá je s každým dúškom spojená. Krásna šálka, elegantná cukornička či vkusný čajník predsa dokážu urobiť aj z obyčajnej chvíľky skutočný zážitok.