Tipy, ako potešiť aj tých najmenších

Detská predstavivosť je neuveriteľná a neraz dokáže prekvapiť aj toho najskúsenejšieho rodiča. A keď príde na darčeky, zoznam ich prianí je naozaj pestrý a často aj originálny. No nie vždy musia skončiť všetky darčeky len v krabici na hračky! Čo tak siahnuť po niečom, čo poteší malú detskú dušičku, ale zároveň uspokojí aj rodičov?

Ide to aj inak!

Len si to predstavte, aké skvelé by bolo v darčeku pre dieťa spojiť príjemné s užitočným! Pretože nie každý darček musí zákonite pochádzať z hračkárstva či obchodu s textilom. Deti sú veľmi vďačné a dokážu oceniť naozaj takmer všetko, čo má len malý náznak hravosti a je trochu pútavé. A miesto niekoľkých hračiek, ktoré už o pár dní budú iste ležať zabudnuté na dne krabice, siahnime po trochu praktickejších darčekoch. A že je si z čoho vyberať, o tom netreba presviedčať žiadneho rodiča.

Aj stolovanie najmenších musí mať úroveň a eleganciu!

Už je asi každému jasné, akým smerom sa pri výbere darčekov pre deti chceme uberať. Práve rodinné oslavy, sviatky, ale tiež sviatočné nedeľné obedy sú jedinečnou príležitosťou, keď dostáva pojem stolovanie celkom iný, vznešenejší význam. Slávnostný jedálenský servis, nablýskaný príbor, prestieranie a kopec doplnkov, ktoré dokážu podnietiť nielen príjemné a hrejivé pocity, ale najmä poriadnu chuť do jedla. A prečo nedopriať tento slastný pocit aj našim najmenším, zvlášť ak je pre nich občas konzumovanie utrpením? (Polievka nie je čokoláda...)

detska-nadoba-na-jedlo-otelo-sk (2)

Detské jedálenské sety nemusia vyzerať lacno a gýčovo. Kvalitné materiály, hoci nerozbitné, môžu v citlivom spracovaní pôsobiť rovnako elegantne ako náš dospelácky servis. Doplnené hravými vzormi na prestieraní a vkusným pohárikom iste potešia nejednu detskú dušičku. Či už budú drobci sedieť za stolom spolu s nami, alebo v detskej stoličke, každá z týchto možností nám dáva na výber z množstva krásnych a kvalitných detských jedálenských setov.

Príbory, ktoré majú príbeh

Nemôžeme zabudnúť ani na tých väčších a samostatnejších. Malí škôlkari sú síce stále našimi drobčekmi, no jedenie pomocou príboru by malo byť v istom veku už samozrejmosťou. Klasický príbor by však bol v malých rúčkach dosť komický a možno aj trochu nebezpečný, ale jeho detská verzia je ako stvorená k bežnému, ale tiež slávnostnému stolovaniu. Žiadne plastové imitácie, ale kvalitná nehrdzavejúca oceľ či leštený chróm – to sú materiály, ktoré vyzerajú pôsobivo, a navyše sú oveľa praktickejšie na držanie v nešikovných detských rúčkach. Aby to však nebolo fádne a, nedajbože, nudné, vkusná ozdoba či zaujímavý tvar to istia.

detsky-pribor-4ks-tramontina-nerezovy-detail-baby-friends-otelo-sk (3)

Vieme, že túžby našich najmenších nie vždy korešpondujú s tým, čo v skutočnosti chcú a čo by ich naozaj dokázalo potešiť. Môžeme, samozrejme, zapĺňať ich izbičky množstvom krásnych, no nepraktických darčekov. Ak však z našich detí chceme vychovať inteligentných a rozumných mladých ľudí, je čas ukázať im, že tešiť sa dá aj z praktických vecí. Z vecí, ktoré im budú robiť radosť každý deň v roku a pri pohľade na ktoré budú mať pocit, že už sú veľkí a takmer dospelí.