Kuchynské profesionálne nože zvyšujú pôžitok z varenia

Tiež milujete dobré jedlo a jeho príprava je pre vás relaxom a zábavou? Gurmáni a milovníci varenia si čas strávený v kuchyni dokážu naozaj užiť. Kvalitné suroviny, trocha kreativity a chuť experimentovať s rôznymi chuťami však k príprave dokonalého jedla nestačia. Sú to tiež kvalitné hrnce a profesionálne kuchynské nože, ktoré k príprave akéhokoľvek jedla potrebujete.

Čím je kuchynský profesionálny nôž taký výnimočný?

Nože sú v kuchyni jednoducho nenahraditeľné, a nemusia to byť len tie profesionálne. Či už chcete krájať, šúpať, alebo porciovať, bez noža to nejde. Avšak nie je nôž ako nôž. Profesionálne kuchynské nože sú elitou medzi kuchynskými nožmi a mať niekoľko takýchto kúskov vo svojej výbave je snom každého milovníka varenia. Čím sú tieto nože výnimočné a čo ich odlišuje od klasických nožov? V prvom rade je to kvalita použitej ocele a spôsob, akým sa vyrábajú. Práve moderné technológie a inovatívne výrobné procesy sú zárukou ich kvality a dlhej životnosti. Špeciálna tepelná úprava týchto nožov pozostáva z kalenia, keď sa čepeľ noža zahreje na potrebnú kaliacu teplotu (závisí od použitého materiálu). Následne sa prudko schladí vo vode mínusových teplôt. Týmto procesom sa zmení vnútorná štruktúra ocele a jej výsledné vlastnosti ako pevnosť, tvrdosť či húževnatosť. V poslednej fáze tepelnej úpravy – temperovaní noža – sa jeho jedinečné vlastnosti ešte zdokonalia. Jeho čepeľ nadobudne väčšiu pružnosť, a teda aj odolnosť voči lomu. Takýto nôž si udrží svoju čepeľ ostrú veľmi dlhý čas a neopotrebováva sa. Tie najkvalitnejšie kuchynské profi nože sú vyrobené z jedného kusa ocele a tento fakt sa tiež výrazne podpisuje na ich dlhovekosti a vysokej kvalite.

noze-tramontina-century-image-otelo-sk

Profesionálne kuchynské nože z línie Century

Ak vám niekto povie, že na značke nezáleží, tak sa ešte určite nestretol s profesionálnymi kuchynskými nožmi brazílskej značky Tramontina. Tieto vysokokvalitné nože boli vyrobené tak, aby ani pri intenzívnom používaní nestratili nič zo svojich brilantných vlastností. Avšak čo by bola kvalita bez dizajnu! A tu je čas predstaviť vám jedinečnú líniu značky Tramontina – Century. Samostatné kusové nože, ale tiež zaujímavé sady v exkluzívnych stojanoch oslnia nielen svojou kvalitou, ale tiež svojím dokonalým a nadčasovým dizajnom. Ich široké použitie v profesionálnej gastronómii, ako aj v bežných domácnostiach z nich robí obľúbených a veľmi efektívnych pomocníkov. Nože sú dokonale vyvážené, takže veľmi dobre „sadnú“ do ruky, dobre sa s nimi manévruje a nezaťažujú zápästie. Ich rozdielna hmotnosť ich privileguje na rôzne použitia – od ľahších nožov na ovocie či zeleninu, až po ťažšie na mäso. Kvalitná rukoväť vyrobená z polykarbonátu a sklenených vlákien je priamo vstrekovaná do oceľovej podložky a vytvára tak spolu s čepeľou kompaktný celok. 25-ročná záruka línie Century na výrobné chyby je tak dostatočnou garanciou výrobcu na ich kvalitu a trvácnosť.

profesionálne-nože-na-mäso-otelo-sk

Varenie v dnešnej dobe môže byť činnosťou, pri ktorej vaša myseľ zregeneruje, vypne a vaše zmysly sa môžu naplno venovať všetkým tým pôžitkom, ktoré dobré jedlo so sebou prináša. Avšak na to, aby čas strávený v kuchyni nebol trestom, ale vášňou, je treba malé povzbudenie. Pre niekoho to môže byť krásne servírovanie, pre iného možno práve kvalitné nože či kuchynské riady. Dôležité je však to, aby s výsledkom vášho snaženia boli všetci spokojní.